Toggle Navigation

 

POGAČA

Meka,ukusna,mirisna...

Priprema

U mlako mleko sa kašikom šećera i brašna staviti kvasac da nabubri. U činiju za mešenje sipati deo brašna, so, šećer, jaje, sirće, ulje i pripremljen kvasac, pa testo u početku mesiti sa varjačom. Uz dodavanje mlakog jogurta i ostatka brašna umesiti testo. Oblikovati kao jufku, pa je premazati sa malo ulja i ostaviti da uskisne i da udvostruči volumen.  Nakon toga, testo rastanjiti oklagijom u pravougaonik, pa ga premazati margarinom i uviti u rolat. Rolat iseći na 8 delova. Pleh podmazati, i slagati svaki deo testa da bude polegnut. Pokriti pogaču i ostaviti je još 15 minuta da odmara,  a zatim je premazati umućenim jajetom, posuti susamom i peći u zagrejanoj rerni na 200*C oko 30 minuta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Autor:

PCELICA

Sastojci

    • 600 g brašna
    • 100 ml mleka
    • 200 ml jogurta
    • 40 g kvasca
    • 2 kašike šećera
    • 1 kašika soli
    • 1 kašika sirćeta
    • 1 jaje
    • 100 ml ulja+malo za premazivanje testa i tepsije
    • 2 kašike margarina za mazanje
    • 1 jaje
Ključne reči:
mleko šecer kvasac jaje jogurt