Toggle Navigation

 

Pogača sa 24 čvora

čvor do čvora

Priprema

Kvasac razmrviti posuti šećerom, preliti mlekom i ostaviti da uskisne. U činiju staviti brašno, jaja, preostali šećer, ulje,  jogurt i uskisli kvasac. Testo dobro izdraditi i ostaviti da se udvostruči na toplom mestu.Zatim podeliti na 24 dela, i svaki oblikovati u valjkast oblik i zavezati u čvor. Čvorove ređati u margarinom podmazanu dublju šerpu jedan pored drugog. Ostaviti da se udvostruči,  premazati jajetom i peći u pećnici 40 minuta na 200*C. Pogaču prohladiti i pažljivo izvaditi iz šerpe.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

120 min.

Autor:

milica rakic

Sastojci

    • 1 kocka kvasca
    • 1 kašicica šećera
    • 250 ml mlakog mleka
    • 1 caša jogurta
    • ulja
    • 3 kašike šećera
    • 3 jaja
    • 1 kg brašna
Ključne reči:
brašno jaja jogurt ulje mleko