Toggle Navigation

 

Pogača sa sirom i mladim kajmakom

Vrlo ukusno!

Priprema

Testo: U činiju staviti brašno, so, šećer, kvasac, jaja, žumance, ulje i vodu. Zamesiti testo i ostaviti da se odmara 20 minuta.

Fil: Pomešati sitan sir, kajmak i jaja

Nadošlo testo podeliti na 5 jufki. Pustiti još 10 minuta da se loptice odmore, a zatim svaku jufku razviti u krug i premazati puterom. Redjati premazano testo jedno na drugo, a izmedju stavljati nadev od sira. Poslednju petu jufku samo premazati puterom, ne stavljati nadev. Nakon toga prebaciti sa četiri strane ivicu testa prema sredini da se dobije oblik kocke. Staviti testo u okrugli kalup, premazati umućenim jajetom i posuti susamom. Peći pogaču u zagrejanoj rerni na 180*C, oko 30 minuta, nakon toga pojačati temperaturu na 220*C da bi korica lepo porumenela.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

10

Vreme pripreme

90 min.

Sastojci

    • taco sosa
    • dinljene slanine u komadu
    • žuti grejpfrut
    • 700 g brašna
    • 20 g kvasca
    • 2 kom. jaja
    • 1 žumance
    • 100 ml ulja
    • 400 ml tople vode
    • 1 kašicica soli
    • 1 kašika šećera
    • 150 g putera
    • 250 g sitnog sira
    • 250 g mladog kajmaka
    • 1 jaje
    • 1 jaje
    • susam
Ključne reči:
testo brašno ulje jaje susam so