Toggle Navigation

 

Rolnice sa spanaćem

Da vam se testo ne bi lepilo prilikom pečenja, tepsiju prethodno obavezno premažite uljem i pospite brašnom.

Priprema

Crni luk sitno iseckati i prodinstati na ulju. Dodati iseckan spanać, začine i dinstati dok ne ispari tečnost.

Jedno jaje umutiti, preliti preko spanaća, dodati sir i dobro izmešati. Gotovo testo razviti na radnoj površini, iseći na manje kvadrate, staviti po malo mase od spanaća i uviti u rolnice.

Tepsiju nauljiti i poređati rolnice. Premazati umućenim jajetom i posuti susamom.

Ispeći rolnice u zagrejanoj rerni na 200*C, oko 30 minuta.

Servirati tople rolnice.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 115 g

Energetska vrednost porcije - 220 kcal

Natrijum - 133 mg

Masti - 4 g

Masti (%) - 18 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 40 mg

Belančevine - 10 g

Belančevine (%) - 19 %

Ugljeni hidrati - 35 g

Ugljeni hidrati (%) - 63 %

Vlakna - 7 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 57.5 g

Energetska vrednost porcije - 110 kcal

Natrijum - 66.5 mg

Masti - 2 g

Masti (%) - 9 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 20 mg

Belančevine - 5 g

Belančevine (%) - 9.5 %

Ugljeni hidrati - 17.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 31.5 %

Vlakna - 3.5 g

Broj osoba

12

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 500 g gotovog kiselog testa
    • 500 g svežeg spanaća
    • 1 glavica crnog luka
    • 2 jaja
    • 1 kašika maslinovog ulja
    • biber
    • so
    • 150 g rendanog trapista
    • 20 g susama
Ključne reči:
testo spanać trapist susam