Toggle Navigation

 

Razna slana peciva

mirisna, slana peciva

Priprema

U činiju staviti brašno, so, šećer, kvasac, ulje i vodu, zamesiti testo i ostaviti da se odmara 20 minuta. Nadošlo testo podeliti na 5 lopti . Pustiti još 10 min da se odmara, a zatim svaku loptu razviti u krug i premazati margarinom. Redjati, jedno na drugo, razvijeno testo, iseći na 8 delova i praviti razna peciva . Premazati belancetom, posuti makom, susamom, lanenim semenom i još malo posoliti i  peći u zagrejanoj rerni na 200*C oko 20 minuta. Prijatno

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

50 min.

Sastojci

    • 1 kg brašna
    • 20 g šećera
    • 50 g svežeg kvasca
    • 30 g soli
    • 7 kašika ulja
    • 500 ml mlake vode
    • belance
Ključne reči:
brašno šecer kvasac margarin voda