Toggle Navigation

 

Toplička pita

iz mog rodnog kraja, pravo na vaše trpeze

Priprema

Tepsiju podmazati mašću i staviti dve kore da vire sa strane a jednu saviti i staviti na sredinu. Sipati 2 kašike otopljene masti, pa ređati još jedan red kora, preko staviti malo izmrvljenog sira, pa nastaviti sa slaganjem kora po prethodnom postupku dok se ne potroši kilogram kora. Na kraju preklopiti one kore koje vire u tepsiji i iseći pitu na kocke. Pitu preliti sa prethodno umućenim jajima, kajmakom, mlekom i solju. Pitu ostaviti sat vremena, pa tek onda peći. Peći na 200*C oko 45 minuta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Vreme pripreme

50 min.

Autor:

milica rakic

Sastojci

    • 1 kg kora za pitu
    • 500 g punomasnog sira
    • 300 g kajmaka
    • 250 g masti
    • 5 jaja
    • 1 dl mleka
    • soli po ukusu
Ključne reči:
kore za pitu mast jaja kajmak mleko