Toggle Navigation

 

Turska pogača

ovo je bio veliki izazov za mene

Priprema

Mleko, pavlaku, i jogurt izmešati, smlačiti na ringli, pa u to dodati kvasac, šećer i 8 kašika brašna i ostaviti da uskisne. U dublju posudu staviti brašno, ulje, so, prašak za pecivo, jaja i pripremljen kvasac i umesiti fino i glatko testo. Ostaviti na toplom mestu da se udvostruči, premesiti i ponovo ostaviti 20-ak minuta. Razviti testo na nauljenoj radnoj površini, vaditi krugove (većom ili manjom činijom), pa svaki krug razviti po dužini. Svaki krug iseći nožem po dužini na više mesta, zatim 125 g putera otopiti ,pa svaku pogačicu premazati i i smotati u krug. Smotanu pogačicu premazati belancetom, posuti susamom. Peći na 200*C 25 minuta. Prijatno

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Sastojci

    • 250 ml jogurta
    • mleko
    • 200 ml pavlake
    • ulje
    • šećer
    • so
    • kvasac
    • aja
    • brašno
Ključne reči:
mleko pavlaka jogurt šecer brašno