Toggle Navigation

 

Domaći keks-ZEBRA

jedan od najlepših domaćih kolača

Priprema

Penasto umutiti puter sa šećerom, dodati so,  žumance i brašno pa zamesiti glatku loptu . Testo podeliti na tri dela. U prvi deo testa dodati vanil-šešer, sok i koru od narandže,  50 g badema i napraviti loptu od testa. Staviti  testo u kesu. U drugi deo testa umešati kakao i otopljenu čokoladu. Napraviti loptu od testa. staviti u kesu.  U treći deo testa dodati kapućino prah koji je preliven rumom,  dodati 50g badema  i takođe umesiti loptu testa. Staviti u kesu a zatim sve vrste testa staviti u frižider da prenoće.  (znači testo stoji u frizideru 24 h).  Sutradan svako testo razviti u oblik pravaugaonika. Belanca umutiti viljuškom (ona služe kao lepak), pa prvo staviti čokoladno testo, premazati belancetom, na njega staviti testo sa kapućinom, premazati belancetom i na njega staviti testo sa vanil-šećerom. Tako premazano i oblikovano testo ostaviti u frižider na 1 sat .  Zatim testo iseći na 8 traka širine tri prsta, a  zatim trake redjati jednu na drugu i lepiti belancetom . Tako dobijena dva testa na sprat prekriti alu folijom i ostaviti u frižider da prenoće . Sutradan testo iseći na širinu 2 prsta, složiti u tepsiju na pek papir i peći na 180 stepeni 12 minuta. Ohladiti keks i čuvati u metalnoj kutiji. Ukus je fantastičan a verujte trud se isplati jer su svi oduševljeni ukusom. Prijatno

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

0

Sastojci

    • 400 g putera
    • 200 g šećera u prahu
    • 1 žumance
    • 500 g brašna (tip 400)
    • 1 vanil-šecer
    • rendana kora 1 pomorandže
    • 3 kašike soka od pomorandže
    • 100 g mlevenih badema
    • 50 g čokolade za kuvanje
    • 20 g kakaa
    • 20 g kapućino praha
    • 4 kašike ruma
    • 2 belanca