Toggle Navigation

 

Krem corba od belog mesa i praziluka

Veoma ukusna, puna vitamina i minerala, prija u ovim hladnim, zimskim danima....

Priprema

Belo meso iseci na kockice, sitno iseckati praziluk, izrendati šargarepu i krompir.U šerpu staviti 2 kašike ulja, kada se zagreje dodati praziluk, meso, šargarepu, krompir i dinstati oko 10 min. Dodati sve navedene začine po želji i naliti sa 1 litar vode i kuvati na tihoj vatri oko 30 min. Posebno umutiti 2 kašike gustina i 2 dl mleka, dodati u čorbu i kuvati jos 10 minuta. Poslužiti toplo uz dodatak pavlake, limuna i slanim štapićima po želji! Prijatno!

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 245 g

Energetska vrednost porcije - 230 kcal

Natrijum - 371 mg

Masti - 8 g

Masti (%) - 32 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 50 mg

Belančevine - 22 g

Belančevine (%) - 39 %

Ugljeni hidrati - 16 g

Ugljeni hidrati (%) - 29 %

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 122.5 g

Energetska vrednost porcije - 115 kcal

Natrijum - 185.5 mg

Masti - 4 g

Masti (%) - 16 %

Zasićene masti - 1.5 g

Holesterol - 25 mg

Belančevine - 11 g

Belančevine (%) - 19.5 %

Ugljeni hidrati - 8 g

Ugljeni hidrati (%) - 14.5 %

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

0

Autor:

jacazmaj

Sastojci

    • 500 g pilećeg belog mesa
    • 200 g praziluka
    • 1 veca šargarepa
    • 200 g krompira
    • 2 kašike gustina
    • 2 dl mleka
    • so
    • biber
    • kari
    • 2 kašike ulja
    • kisela pavlaka
    • limun