Toggle Navigation

 

Adria sendvič

Uravnotežen obrok sa malim sadržajem ukupnih i zasićenih masti. Dobar predstavnik mediteranske kuhinje. Podesan za ishranu, kako zdravih i fizički aktivnih osoba, tako i onih koji su gojazni ili boluju od šećerne bolesti ili povišenih masnoća u krvi. 

Priprema

Sardine otvoriti i ocediti višak ulja. Staviti u dublju posudu.

Sardinama dodati izrendan i prethodno skuvan krompir, sitno isečen praziluk, beli luk, iseckan peršun, seckane masline i sok od limuna. Začiniti masu.

Tanke kriške integralnog hleba namazati pripremljenom masom, dekorisati paradajzom i maslinama i služiti uz jogurt.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 445 g

Energetska vrednost porcije - 495 kcal

Natrijum - 1000 mg

Masti - 12 g

Masti (%) - 20 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 76 mg

Belančevine - 33 g

Belančevine (%) - 24 %

Ugljeni hidrati - 75 g

Ugljeni hidrati (%) - 56 %

Vlakna - 10 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 222.5 g

Energetska vrednost porcije - 247.5 kcal

Natrijum - 500 mg

Masti - 6 g

Masti (%) - 10 %

Zasićene masti - 1.5 g

Holesterol - 38 mg

Belančevine - 16.5 g

Belančevine (%) - 12 %

Ugljeni hidrati - 37.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 28 %

Vlakna - 5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 2 konzerve sardina
    • 150 g belog dela praziluka
    • 2 cena belog luka
    • so
    • biber
    • 40 g zelenih maslina
    • sok od pola limuna
    • 1 paradajz
    • 1 bareni krompir
    • 400 g integralnog hleba
    • 800 ml jogurta
    • peršunov list