Toggle Navigation

 

Integralne kifle sa paštetom od haringe

Meso ribe je odličan izvor proteina visokog kvaliteta i dobre prihvatljivosti za ljude svih uzrasta. Iako masna riba ima veći sadržaj masti, one su uglavnom nezasićene. Haringa pripada grupi riba sa sadržajem omega-3 masnih kiselina većim od 1,2 g u porciji od 100 g.

Priprema

Odseći gornji deo kifli i izvaditi sredinu.

U odgovarajuću posudu sipati haringe oceđene od viška ulja, ajvar, margarin, sitno isečen crni i beli luk i senf.

Sve sastojke dobro izmešati, napraviti paštetu i premazati kifle.

Kifle dekorisati po želji i poslužiti uz ceđeni sok od pomorandže.

 

Prilikom proizvodnje „soft“ margarina, specijalnim tehnološkim postupcima se smanjuje sadržaj štetnih „trans“ masnih kiselina. Zato, kada god je moguće, koristite mekane, „soft“ margarine, umesto onih tvrdih.
 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 400 g

Energetska vrednost porcije - 630 kcal

Natrijum - 1000 mg

Masti - 21 g

Masti (%) - 30 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 25 mg

Belančevine - 21 g

Belančevine (%) - 13 %

Ugljeni hidrati - 89 g

Ugljeni hidrati (%) - 57 %

Vlakna - 9 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 200 g

Energetska vrednost porcije - 315 kcal

Natrijum - 500 mg

Masti - 10.5 g

Masti (%) - 15 %

Zasićene masti - 2.5 g

Holesterol - 12.5 mg

Belančevine - 10.5 g

Belančevine (%) - 6.5 %

Ugljeni hidrati - 44.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 28.5 %

Vlakna - 4.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 150 g dimljene haringe
    • 75 g ajvara
    • 100 g crnog luka
    • 2 cena belog luka
    • 1 kašika senfa
    • 50 g soft margarina
    • 4 komada integralnih kifli
    • 800 ml ceđenog soka od pomorandže ili đusa