Toggle Navigation

 

Viktorija sendvič

Ovaj doručak vraća mirise i ukuse leta i mora na trpezu. Ne zaboravite da rakovi i pored male energetske vrednosti imaju značajnu količinu holesterola.

Priprema

U činiju staviti očišćene kozice, dodati rukolu i na četvrtine isečen čeri paradajz.

Posoliti, sipati maslinovo ulje i balzamiko sirće. Lagano sve promešati.

Kifle iseći uzdužno sa obe strane i izvaditi odsečeni deo kifle (u obliku latiničnog slova V).

Kifle napuniti smesom sa kozicama i vratiti odsečeni deo kifle.

Servirati ih na tanjir i poslužiti sa jogurtom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 440 g

Energetska vrednost porcije - 430 kcal

Natrijum - 830 mg

Masti - 10 g

Masti (%) - 19 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 76 mg

Belančevine - 31 g

Belančevine (%) - 25 %

Ugljeni hidrati - 67 g

Ugljeni hidrati (%) - 55 %

Vlakna - 11 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 220 g

Energetska vrednost porcije - 215 kcal

Natrijum - 415 mg

Masti - 5 g

Masti (%) - 9.5 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 38 mg

Belančevine - 15.5 g

Belančevine (%) - 12.5 %

Ugljeni hidrati - 33.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 27.5 %

Vlakna - 5.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 200 g kozica
    • 200 g rukole
    • 100 g čeri paradajza
    • so
    • 2 kašike maslinovog ulja
    • 2 kašike balzamiko sirćeta
    • 4 integralne kifle
    • 800 ml jogurta od obranog mleka - napitak