Toggle Navigation

 

Sendvič sa povrćem i tunjevinom

Kada u pravim količinama pomešamo ribu, povrće, crni hleb, za rezultat imamo veoma dobro izbalansiran obrok, sa malim sadržajem holesterola, koji nam na početku radnog dana obezbeđuje neophodnu energiju i dijetna vlakna.

Priprema

Šargarepu i crveni luk iseći na kocke i staviti u činiju.

Dodati grašak, kukuruz i tunjevinu i sve dobro promešati.

Prepoloviti kifle pa premazati smesom.

Servirati kifle na tanjir i poslužiti sa sokom od pomorandže i grejpfruta.

 

Slatka zrna kukuruza šećerca mogu se koristiti samostalno ili u kombinaciji s drugim povrćem, kao što su crvena i zelena paprika, šargarepa, grašak ili krompir. Uz malo mašte dobićete ukusna variva, salate ili priloge jelima od mesa ili ribe.
 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 435 g

Energetska vrednost porcije - 465 kcal

Natrijum - 840 mg

Masti - 8 g

Masti (%) - 15 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 19 mg

Belančevine - 30 g

Belančevine (%) - 24 %

Ugljeni hidrati - 77 g

Ugljeni hidrati (%) - 62 %

Vlakna - 10 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 217.5 g

Energetska vrednost porcije - 232.5 kcal

Natrijum - 420 mg

Masti - 4 g

Masti (%) - 7.5 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 9.5 mg

Belančevine - 15 g

Belančevine (%) - 12 %

Ugljeni hidrati - 38.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 31 %

Vlakna - 5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

10 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 250 g tunjevine iz konzerve
    • 100 g barene šargarepe
    • 100 g barenog graška
    • 100 g barenog kukuruza šečerca
    • 100 g crvenog luka
    • 4 integralne kifle
    • 800 ml soka od pomorandže