Toggle Navigation

 

Jaja u lisnatom testu

Sir trapist je polutvrdi sir sa 45% mlečne masti. Kora je žute boje i premazana je plastičnim premazom. Koristi se kao osnova za pripremanje mnogih jela jer se lako renda, seče i topi.

Priprema

Lisnato testo rastanjiti i iseći na četiri dela.

U kalupe staviti testo, dodati naseckanu pršutu, narendan sir i jaje.

Staviti u zagrejanu rernu  na 200*C i peći 20-ak minuta.

Poslužiti uz sok od jabuke.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 370 g

Energetska vrednost porcije - 495 kcal

Belančevine - 24 g

Belančevine (%) - 19 %

Masti - 24 g

Masti (%) - 44 %

Zasićene masti - 7 g

Holesterol - 233 mg

Ugljeni hidrati - 46 g

Ugljeni hidrati (%) - 37 %

Natrijum - 745 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 185 g

Energetska vrednost porcije - 247.5 kcal

Belančevine - 12 g

Belančevine (%) - 9.5 %

Masti - 12 g

Masti (%) - 22 %

Zasićene masti - 3.5 g

Holesterol - 116.5 mg

Ugljeni hidrati - 23 g

Ugljeni hidrati (%) - 18.5 %

Natrijum - 372.5 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 250 g lisnatog testa
    • 4 jaja
    • 100 g pršute
    • 120 g trapista
    • 800 ml soka od jabuke
Ključne reči:
Lisnato testo jaja pršut trapist