Toggle Navigation

 

Korpice sa voćem

Šumsko voće je u frižideru najbolje čuvati neoprano. Dovoljno je samo odvojiti oštećene plodove i zatvoriti u suvu, plastičnu posudu. Zamrznuto voće ostavite da se odmrzava na sobnoj temperaturi nekoliko minuta pre nego što ih stavite u jelo koje se ne mora kuvati.

Priprema

Pomešati u posudi šumsko voće sa rumom i šećerom u prahu. U drugoj posudi pomešati jaja, lešnike, šećer i vanil-šećer. Lisnatim testom obložiti male kalupe, unutra staviti mešavinu voća, a zatim preliti smesom od lešnika, jaja i šećera. Peći u zagrejanoj rerni na 220* C, oko 25 minuta dok ne porumeni. Pečene korpice izvaditi iz kalupa, servirati na tanjir i ukrasiti umućenom pavlakom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 175 g

Energetska vrednost porcije - 390 kcal

Natrijum - 240 mg

Masti - 20 g

Masti (%) - 45 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 70 mg

Belančevine - 7 g

Belančevine (%) - 7 %

Ugljeni hidrati - 45 g

Ugljeni hidrati (%) - 48 %

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 87.5 g

Energetska vrednost porcije - 195 kcal

Natrijum - 120 mg

Masti - 10 g

Masti (%) - 22.5 %

Zasićene masti - 2.5 g

Holesterol - 35 mg

Belančevine - 3.5 g

Belančevine (%) - 3.5 %

Ugljeni hidrati - 22.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 24 %

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 250 g lisnatog testa
    • 400 g mešanog šumskog voca
    • 2 kašike ruma
    • 3 kašike šećera
    • 50 g mlevenih lešnika
    • 70 g šećera u prahu
    • 2 jaja
    • 1 vanil-šecer
    • 100 ml biljne pavlake