Toggle Navigation

 

Rolat od lisnatog testa

Lisnato testo se seče oštrim nožem, jasnim rezovima, bez zasecanja koja bi onemogućila da se testo podjednako digne. Bez obzira na to šta se priprema od lisnatog testa, treba pričekati barem 10 minuta pre nego što se testo stavi u rernu da se peče.

Priprema

Praziluk sitno iseckati i prodinstati na zagrejanom ulju. Dodati mleveno meso i začiniti dodatkom za jelo i majčinom dušicom, a potom posoliti i pobiberiti. Nastaviti sa dinstanjem i pred kraj umešati jedno jaje.

Lisnato testo razvući na pobrašnjenoj površini, rasporediti mesnu masu i uviti u rolat. Rolat staviti u tepsiju, premazati žumancetom i posuti kimom. Staviti rolat da se peče u zagrejanu rernu na 220*C, oko 30 minuta.

Rolat od lisnatog testa prohladiti, iseći na manju parčad i servirati.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 100 g

Energetska vrednost porcije - 245 kcal

Natrijum - 386 mg

Masti - 16 g

Masti (%) - 56 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 57 mg

Belančevine - 12 g

Belančevine (%) - 20 %

Ugljeni hidrati - 15 g

Ugljeni hidrati (%) - 24 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 50 g

Energetska vrednost porcije - 122.5 kcal

Natrijum - 193 mg

Masti - 8 g

Masti (%) - 28 %

Zasićene masti - 2.5 g

Holesterol - 28.5 mg

Belančevine - 6 g

Belančevine (%) - 10 %

Ugljeni hidrati - 7.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 12 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

12

Vreme pripreme

50 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 500 g lisnatog testa
    • 500 g svinjskog mlevenog mesa
    • 1 praziluk
    • 1 jaje
    • so
    • biber
    • dodatak jelu
    • majčina dušica
    • 1 žumance
    • kim