Toggle Navigation

 

Omlet na husarski način

Obrok dobro uravnoteženih hranljivih sastojaka. Osobe sa povišenim vrednostima holesterola, umesto celog jajeta treba da koriste dva belanca.

Priprema

Slaninu sitno iseckati i kratko propržiti.

Dodati rendani krompir i sitno isečen crni luk, posoliti i pržiti dok krompir ne bude gotov.

Pred kraj prženja dodati tucanu papriku pa usuti umućena jaja.

Omlet dekorisati kolutovima mladog luka i ljutom papričicom.

Poslužiti uz raženi hleb i mleko.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 470 g

Energetska vrednost porcije - 500 kcal

Natrijum - 1200 mg

Masti - 17 g

Masti (%) - 30 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 230 mg

Belančevine - 22 g

Belančevine (%) - 18 %

Ugljeni hidrati - 65 g

Ugljeni hidrati (%) - 52 %

Vlakna - 8 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 235 g

Energetska vrednost porcije - 250 kcal

Natrijum - 600 mg

Masti - 8.5 g

Masti (%) - 15 %

Zasićene masti - 2.5 g

Holesterol - 115 mg

Belančevine - 11 g

Belančevine (%) - 9 %

Ugljeni hidrati - 32.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 26 %

Vlakna - 4 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 4 jajeta
    • 50 g mesnate slanine
    • 500 g krompira
    • 1 glavica crnog luka
    • 1 kašicica tucane ljute paprike
    • 1 ljuta papricica
    • 2 kašike ulja
    • 200 g raženog hleba
    • 800 ml obranog mleka
    • so,
    • 50 g mladog luka
Ključne reči:
jaja slanina krompir