Toggle Navigation

 

Ćuretina sa salatom od sušenog paradajza i rukole

Rukola se najčešće koristi kao salata ili kao dodatak mešanim salatama za poboljšanje arome i ukusa. Posebno se mnogo koristi kao salata u mediteranskom području, pripremljena sa maslinovim uljem, sirćetom, parmezanom i mozzarela sirom. Ponekad se rukola priprema kuvana ili blanširana i tom prilikom gubi gorčinu.

Plativoo
Priprema

Meso iseći, začiniti, staviti u ekspres lonac, preliti uljem i bujonom, poklopiti i uključiti funkciju MEAT na 15 minuta.

Nakon toga skinuti poklopac, uključiti funkciju HEAT NO COVER i meso još malo peći dok ne porumeni i tečmost sva ne ispari.

Rukolu, iseckani paradajz, pesto sos i parmezan pomešati i servirati kao prilog ćuretini.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 210 g

Energetska vrednost porcije - 380 kcal

Natrijum - 304 mg

Masti - 22 g

Masti (%) - 53 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 107 mg

Belančevine - 37 g

Belančevine (%) - 40 %

Ugljeni hidrati - 7 g

Ugljeni hidrati (%) - 7 %

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 105 g

Energetska vrednost porcije - 190 kcal

Natrijum - 152 mg

Masti - 11 g

Masti (%) - 26.5 %

Zasićene masti - 2.5 g

Holesterol - 53.5 mg

Belančevine - 18.5 g

Belančevine (%) - 20 %

Ugljeni hidrati - 3.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 3.5 %

Vlakna - 1 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 600 g ćuretine
    • 2 kašike maslinovog ulja
    • 40 g rukole
    • 40 g pesto sosa
    • 100 g sušenog paradajza
    • 30 g parmezana
    • so
    • biber