Toggle Navigation

 

Bataci u mirođija marinadi

Sitno seckani listići mirođije dobro se slažu s kremastim sirevima, kiselom pavlakom i jogurtom. Cela biljka se stavlja u presolac za kiseljenje krastavaca i kupusa. Mirođijom se aromatizuje sirće. Celim ili mlevenim semenkama se začinjavaju supe i marinade

Priprema

Puter staviti u činiju, posoliti, pobiberiti, preliti sokom od limuna i dodati sitno iseckan beli luk i mirođiju.

Marinadu dobro promešati, premazati batake i ostaviti da odstoje pola sata.

U tepsiju poređati isečen krompir i marinirane batake, preliti uljem i peći u rerni zagrejanoj na 200*C, 40 minuta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 360 g

Energetska vrednost porcije - 460 kcal

Belančevine - 34 g

Belančevine (%) - 29 %

Masti - 26 g

Masti (%) - 49 %

Zasićene masti - 9 g

Holesterol - 155 mg

Ugljeni hidrati - 26 g

Ugljeni hidrati (%) - 22 %

Natrijum - 533 mg

Vlakna - 5 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 180 g

Energetska vrednost porcije - 230 kcal

Belančevine - 17 g

Belančevine (%) - 14.5 %

Masti - 13 g

Masti (%) - 24.5 %

Zasićene masti - 4.5 g

Holesterol - 77.5 mg

Ugljeni hidrati - 13 g

Ugljeni hidrati (%) - 11 %

Natrijum - 266.5 mg

Vlakna - 2.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

70 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

  • Marinada:
    • 60 g putera
    • mirodjija
    • 1 limun
    • biber
    • so,
    • 2 čena belog luka
  • Ostali sastojci:
    • 800 g pilećih bataka
    • 600 g krompira
    • 2 kašike ulja