Toggle Navigation

 

Biftek rolnice sa spanaćem i sosom

Blitva se upotrebljava za pripremu raznih jela i salata, a najbolje ide kao prilog uz morske specijalitete.

Priprema

Meso istanjiti tučkom za meso, posoliti i pobiberiti.

Staviti blitvu, beli luk i sir, urolovati i peći u zagrejanom tiganju na delu ulja.

Na zagrejanom puteru kratko sotirati gambore, a zatim dodati naseckan beli luk i naliti konjakom. Dodati biljnu pavlaku i začiniti.

Krompir iseći na kolutove, a paradajz na kriške i kratko izgrilovati.

Rolnicu od bifteka iseći na komade i servirati na tanjir.

Poređati kolutove krompira i na njih staviti kriške paradajza.

 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Belančevine - 380 g

Belančevine (%) - 540 %

Masti - 30 g

Masti (%) - 50 %

Zasićene masti - 13 g

Holesterol - 143 mg

Ugljeni hidrati - 21 g

Ugljeni hidrati (%) - 17 %

Natrijum - 409 mg

Voda - 4 %

Nutritivne vrednosti:

Belančevine - 190 g

Belančevine (%) - 270 %

Masti - 15 g

Masti (%) - 25 %

Zasićene masti - 6.5 g

Holesterol - 71.5 mg

Ugljeni hidrati - 10.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 8.5 %

Natrijum - 204.5 mg

Voda - 2 %

Broj osoba

4

Vreme pripreme

35 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 600 g bifteka
    • 60 g barenog spanaća
    • 60 g trapista
    • 100 g gambora
    • 10 g putera
    • 2 čena belog luka
    • 20 ml konjaka
    • 150 ml biljne pavlake
    • 300 g barenog krompira
    • 200 g paradajza
    • 2 kašike maslinovog ulja
    • so,
    • biber