Toggle Navigation

 

Crveni brodet

Pravi mediteranski obrok, pogodan za ishranu zdravih, fizički aktivnih osoba, ali i obolelih od hroničnih bolesti. 

Plativoo
Priprema

Priprema palente: u proključalu slanu vodu staviti puter i lagano, uz neprestano mešanje, dodavati palentu koliko da se dobije željena gustina. Kuvanu palentu izliti u dublju uzanu posudu - kalup. 

Filete oslića iseći na komade 3 x 3 cm posoliti, pobiberiti i naprskati sokom od imuna. Crni luk iseći na tanje listiće i propržiti na ulju. Dodati paradjz pelat isečen na pola. Smesi dodati sitno sečen beli luk, peršunov list, na pola isečene zelene masline, belo vino i začine. Kratko prodinstati povrće. U dublju vatrostalnu posudu sipati polovinu pripremljene mase od povrća, poređati filete ribe, prekriti ostatkom povrća i staviti da se peče u rernu na 200*C. Gotov brodet servirati uz kriške palente.

 
Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 600 g fileta oslića
    • 2 manje glavice crnog luka
    • 2 cena belog luka
    • 1 dekoracija:
    • 100 ml belog vina
    • peršunov list
    • 100 g zelenih maslina
    • so
    • biber
    • 1 kašika maslinovog ulja
    • prilog:
    • 250 g palente
    • 500 ml vode
    • 20 g putera