Toggle Navigation

 

Ćuretina sa mlincima

Mlinci su gotovo pečeno testo razvučeno u vrlo tanke listove koji se suše i lome u komadiće dimenzija 4x5 cm. Prave se od brašna, jaja i soli. Danas su dostupni u gotovo svim prodavnicama, pa ih više ne morate sami pripremati.

Priprema

U proključali bujon staviti mlince, kuvati oko 5 minuta i potom ih izvaditi i procediti. Ćuretinu iseckati na kockice i izgrilovati na maslinovom ulju. Pomešati mlince sa ćuretinom, dodati biljnu pavlaku, promešati i prebaciti u tepsiju. Posuti jelo narendanom mocarelom i zapeći u rerni zagrejanoj na 200*C oko 15 minuta. Servirati ćuretinu sa mlincima i poslužiti toplu uz krišku crnog hleba.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 560 g

Energetska vrednost porcije - 760 kcal

Natrijum - 640 mg

Masti - 26 g

Masti (%) - 31 %

Zasićene masti - 8 g

Holesterol - 65 mg

Belančevine - 46 g

Belančevine (%) - 25 %

Ugljeni hidrati - 82 g

Ugljeni hidrati (%) - 44 %

Vlakna - 5 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 280 g

Energetska vrednost porcije - 380 kcal

Natrijum - 320 mg

Masti - 13 g

Masti (%) - 15.5 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 32.5 mg

Belančevine - 23 g

Belančevine (%) - 12.5 %

Ugljeni hidrati - 41 g

Ugljeni hidrati (%) - 22 %

Vlakna - 2.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

35 min.

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 400 g ćurećeg belog mesa
    • 300 g mlinaca
    • 200 ml biljne pavlake
    • 2 kašike maslinovog ulja
    • 1 l bujona
    • 125 g mocarele
    • 200 g crnog hleba