Toggle Navigation

 

Dunavski paprikaš

Riblji paprikaš je najbolji kad se priprema u prirodi, za veliko društvo i od različitih vrsta rečne ribe.

Priprema

Jelo se priprema u kotliću. U kotlić staviti komade očišćene ribe. Preliti vinom i dodati izmiksan ili sitno iseckan crni luk. Usuti vodu, sok od paradajza, začiniti i kuvati. Najbitniji deo je samo kuvanje, odnosno vatra. Dužina kuvanja je 45 minuta od početka ključanja i veoma je bitno da se paprikaš kuva do te mere da riba skoro izađe napolje. Time se na kraju dobija sjedinjena i homogena sadržina, a dužina kuvanja ne dozvoljava ribi da se raspadne.

recept by family Hajder - Medić

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 460 g

Energetska vrednost porcije - 145 kcal

Natrijum - 834 mg

Masti - 5 g

Masti (%) - 36 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 39 mg

Belančevine - 13 g

Belančevine (%) - 37 %

Ugljeni hidrati - 9 g

Ugljeni hidrati (%) - 27 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 230 g

Energetska vrednost porcije - 72.5 kcal

Natrijum - 417 mg

Masti - 2.5 g

Masti (%) - 18 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 19.5 mg

Belančevine - 6.5 g

Belančevine (%) - 18.5 %

Ugljeni hidrati - 4.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 13.5 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 6 glavica crnog luka
    • vode
    • 300 ml belog vina
    • 600 ml domaćeg soka od paradajza
    • 3 kašike soli
    • 3 kašike ljute paprike
    • 4 kašike slatke pavlake