Toggle Navigation

 

File sa njokama, gorgonzolom i sušenim paradajzom

Njoke su jedna vrsta testa koje se pravi od krompira, brašna i jaja. Ima oblik malenih valjkastih knedli i služi se sa različitim prelivima kao predjelo ili glavno jelo.

Priprema

Meso iseći na kocke, staviti na zagrejano maslinovo ulje i ispeći sa svih strana.

Dodati isečen sušeni paradajz, naliti biljnom pavlakom, dodati gorgonzolu i kuvati dok se sir ne rastopi.

Zatim dodati njoke i promešati.

Servirati file sa njokama i poslužiti toplo.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Belančevine - 40 g

Belančevine (%) - 24 %

Masti - 28 g

Masti (%) - 37 %

Zasićene masti - 14 g

Holesterol - 118 mg

Ugljeni hidrati - 68 g

Ugljeni hidrati (%) - 39 %

Natrijum - 1141 mg

Vlakna - 5 g

Nutritivne vrednosti:

Belančevine - 20 g

Belančevine (%) - 12 %

Masti - 14 g

Masti (%) - 18.5 %

Zasićene masti - 7 g

Holesterol - 59 mg

Ugljeni hidrati - 34 g

Ugljeni hidrati (%) - 19.5 %

Natrijum - 570.5 mg

Vlakna - 2.5 g

Broj osoba

690

Vreme pripreme

360 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 500 g svinjskog filea
    • 2 kašike maslinovog ulja
    • 100 g sušenog paradajza
    • 300 ml pavlake za kuvanje
    • 100 g gorgonzole
    • 400 g barenih njoka
    • so,
    • biber