Toggle Navigation

 

Kus kus piletina

Kus kus je instant proizvod od pšenice. Vrlo je ukusan, lako se priprema i dobro kombinuje sa drugim namirnicama.

Plativoo
Priprema

Pileći file iseći na kocke i propržiti na zagrejanom ulju dok ne dobije zlatnu boju.

Praziluk, kisele krastavce i šampinjone sitno iseći, dodati u tiganj sa piletinom i peći oko 5 minuta. Začiniti, dodati senf, vuster sos, preliti vinom i kuvati oko 5 minuta.

Kus kus preliti toplim pilećim bujonom i ostaviti par minuta da upije tečnost.

Piletinu posuti tucanom paprikom, preliti pavlakom za kuvanje i promešati.

U sredinu tanjira servirati kus kus, okolo piletinu i poslužiti toplo.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 440 g

Energetska vrednost porcije - 370 kcal

Natrijum - 1142 mg

Masti - 14 g

Masti (%) - 36 %

Zasićene masti - 6 g

Holesterol - 87 mg

Belančevine - 37 g

Belančevine (%) - 41 %

Ugljeni hidrati - 16 g

Ugljeni hidrati (%) - 23 %

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 220 g

Energetska vrednost porcije - 185 kcal

Natrijum - 571 mg

Masti - 7 g

Masti (%) - 18 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 43.5 mg

Belančevine - 18.5 g

Belančevine (%) - 20.5 %

Ugljeni hidrati - 8 g

Ugljeni hidrati (%) - 11.5 %

Vlakna - 1 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 600 g pilećeg filea
    • 200 g kiselih krastavaca
    • 150 g šampinjona
    • 150 g praziluka
    • 20 g senfa
    • 100 ml crvenog vina
    • 2 kašike ulja
    • 200 g kus kusa
    • 200 ml pilećeg bujona
    • 2 kašike vorčester (vuster) sosa
    • crvena tucana paprika
    • 200 ml pavlake za kuvanje