Toggle Navigation

 

Losos na krompir salati sa čeri paradajzom

Ružičasto ili narandžastocrveno meso lososa, pripremljeno na različite načine uvek je pravi delikates. Dimljeni file lososa narezan na tanke ploške možete kupiti u vakuumiranom, zamrznutom pakovanju.

Priprema

Zagrejati deo ulja u tiganju.

Bareni krompir grubo usitniti i staviti u tiganj. Dodati naseckan mladi luk, so, biber i promešati.

Čeri paradajz iseći na polovine, staviti u pouljenu tepsiju, posuti sitno iseckanim belim lukom i bosiljkom i staviti da se peče u rernu zagrejanu na 180*C, 20-ak minuta.

Losos zaseći ne nekoliko mesta, posoliti i ispeći na zagrejanom ulju.

Servirati lososa na krompir salati i dodati čeri paradajz.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 380 g

Tiamin - 500 mg

Belančevine - 34 g

Belančevine (%) - 27 %

Masti - 30 g

Masti (%) - 55 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 89 mg

Ugljeni hidrati - 22 g

Vlakna - 18 g

Natrijum - 270 mg

Vlakna - 6 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 190 g

Tiamin - 250 mg

Belančevine - 17 g

Belančevine (%) - 13.5 %

Masti - 15 g

Masti (%) - 27.5 %

Zasićene masti - 2.5 g

Holesterol - 44.5 mg

Ugljeni hidrati - 11 g

Vlakna - 9 g

Natrijum - 135 mg

Vlakna - 3 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 600 g lososa
    • 400 g barenog krompira
    • 1 veza mladog luka
    • biber
    • so,
    • 4 kašike maslinovog ulja
    • 300 g čeri paradajza
    • 2 čena belog luka
    • bosiljak