Toggle Navigation

 

Mama Lucijin paradajz

Tofu sir je veoma lako kvarljiva namirnica. Čuvajte ga u frižideru, obavezno do roka upotrebe koji je istaknut na deklaraciji

Plativoo
Priprema

Na ulju propržiti sitno seckani crni luk, tikvice, šargarepu i papriku. Izdubiti paradajz tako da ostane tanak mesnati sloj uz koru, a preostalu masu pomešati sa prženim povrćem. Dodati začine i dobro promešati, a zatim napuniti izdubljene paradajze. Preko punjenih paradajza narendati tofu sir i zapeći ih u zagrejanoj rerni oko 15 minuta na 200*C. Jelo servirati uz prepečeni tost hleb.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 475 g

Energetska vrednost porcije - 210 kcal

Natrijum - 360 mg

Masti - 7 g

Masti (%) - 28 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 0 mg

Belančevine - 8 g

Belančevine (%) - 15 %

Ugljeni hidrati - 32 g

Ugljeni hidrati (%) - 57 %

Vlakna - 10 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 237.5 g

Energetska vrednost porcije - 105 kcal

Natrijum - 180 mg

Masti - 3.5 g

Masti (%) - 14 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 0 mg

Belančevine - 4 g

Belančevine (%) - 7.5 %

Ugljeni hidrati - 16 g

Ugljeni hidrati (%) - 28.5 %

Vlakna - 5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

35 min.

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 800 g paradajza (8 komada)
    • 200 g tikvica
    • 200 g crnog luka
    • 200 g šargarepe
    • 200 g paprike
    • 200 g tofu sira
    • so
    • biber
    • bosiljak
    • origano
    • peršunov list
    • nana
    • 1 kašika maslinovog ulja
    • 8 komada tost hleba