Od mesa napraviti ražnjiće, začiniti i ispeći na delu ulja.
Bujon zagrejati da proključa, dodati ruzmarin i uz stalno mešanje sipati palentu. Skuvanu palentu sipati u kalup i ostaviti da se ohladi.
Beli luk, peršun i maslinovo ulje sjediniti u činijici.
Na tanjir servirati ražnjiće, palentu i preliti dresingom od belog luka.
Porcija za odraslu osobu - 320 g
Energetska vrednost porcije - 430 kcal
Belančevine - 47 g
Belančevine (%) - 45 %
Masti - 19 g
Masti (%) - 40 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 126 mg
Ugljeni hidrati - 16 g
Ugljeni hidrati (%) - 15 %
Natrijum - 370 mg
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 160 g
Energetska vrednost porcije - 215 kcal
Belančevine - 23.5 g
Belančevine (%) - 22.5 %
Masti - 9.5 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 63 mg
Ugljeni hidrati - 8 g
Ugljeni hidrati (%) - 7.5 %
Natrijum - 185 mg
Vlakna - 1 g