Toggle Navigation

 

Pasulj sa povrćem i kobasicama

Pasulj je biljka visoke hranljive vrednosti, bogata gotovo svim esencijalnim aminokiselinama. Sadrži dosta lecitina, te mnoge minerale: natrijum, kalijum, kalcijum, gvožđe, fosfor, magnezijum, cink i bakar. Nije naročito bogat vitaminima pa se zato u obrocima uglavnom kombinuje sa raznovrsnim povrćem.

Priprema

Pasulj do pola skuvati u kipućoj vodi. Povrće sitno iseckati i izdinstati na ulju. Kada se dobro udinsta sjediniti obaren pasulj i povrće, začiniti i presuti u nauljenu tepsiju. Kobasice iseći na manje komade, poređati od gore i sve preliti sokom od paradajza i vodom da ogrezne. Peći u zagrejanoj rerni oko pola sata.

recept by Boris

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 380 g

Energetska vrednost porcije - 470 kcal

Natrijum - 640 mg

Masti - 8 g

Masti (%) - 15 %

Zasićene masti - 7 g

Holesterol - 22 mg

Belančevine - 28 g

Belančevine (%) - 23 %

Ugljeni hidrati - 74 g

Ugljeni hidrati (%) - 62 %

Vlakna - 17 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 190 g

Energetska vrednost porcije - 235 kcal

Natrijum - 320 mg

Masti - 4 g

Masti (%) - 7.5 %

Zasićene masti - 3.5 g

Holesterol - 11 mg

Belančevine - 14 g

Belančevine (%) - 11.5 %

Ugljeni hidrati - 37 g

Ugljeni hidrati (%) - 31 %

Vlakna - 8.5 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 500 g belog krupnog pasulja
    • 4 glavice crnog luka
    • 4 šargarepe
    • 2 zeleni
    • biber u zrnu
    • 2 para kobasice
    • 2 kašike ulja
    • 250 ml soka od paradajza