Toggle Navigation

 

Pileća srca sa pire krompirom

Crni luk, koji se u našoj kuhinji koristi gotovo svakodnevno, smatra se lekovitom namirnicom. Pored vode, luk sadrži veliku količinu provitamina A, vitamina C i vitamina grupe B, kao i minerala - kalijuma, natrijuma, kalcijuma, magnezijuma i gvožđa.

Priprema

Pileća srca dobro očistiti, staviti u ključalu vodu, dodati lovorov list i obariti. Na zagrejanom maslinovom ulju propržiti nasečen crni i beli luk, dodati isečenu papriku i dinstati uz povremeno mešanje. Kada je povrće skuvano, dodati obarena srca, začiniti crvenom mlevenom i tucanom paprikom, dodatkom za jelo, posoliti, pobiberiti i promešati jelo. Krompir skuvati, izmiksati, dodati mleko i puter i napraviti pire. Servirati pileća srca sa povrćem uz pire krompir.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 180 g

Energetska vrednost porcije - 670 kcal

Natrijum - 1018 mg

Masti - 10 g

Masti (%) - 13 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 18 mg

Belančevine - 31 g

Belančevine (%) - 18 %

Ugljeni hidrati - 114 g

Ugljeni hidrati (%) - 69 %

Vlakna - 8 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 90 g

Energetska vrednost porcije - 335 kcal

Natrijum - 509 mg

Masti - 5 g

Masti (%) - 6.5 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 9 mg

Belančevine - 15.5 g

Belančevine (%) - 9 %

Ugljeni hidrati - 57 g

Ugljeni hidrati (%) - 34.5 %

Vlakna - 4 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 600 g pilećih srca
    • 1 kašika maslinovog ulja
    • 350 g crnog luka
    • 2 cena belog luka
    • 200 g paprike
    • lovorov list
    • 500 g krompira
    • 10 g putera
    • 100 ml obranog mleka