Toggle Navigation

 

Pileće rolnice u sosu od pršute i paradajza

Uživanje u svakom zalogaju.

Plativoo
Priprema

Meso iseći na tanke šnicle. Svaku šniclu premazati pesto sosom, staviti pršutu, posoliti, pobiberiti i urolovati. Uviti rolnice u foliju, čvrsto zategnuti i peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 30 minuta.

Crveni luk iseći na rebarca, kratko prodinstati na zagrejanom ulju i dodati isečen paradajz. Promešati, propržiti 5 minuta i dodati sok od paradajza i feta sir. Kuvati dok tečnost ne ispari.

Pavlaku za kuvanje zagrejati, dodati preostalu količinu iseckane pršute i pesto sosa, promešati i kuvati dok se ne zgusne.

Rolnice iseći na manje komade, servirati na tanjir, dodati povrće sa fetom i rukolu, preliti sosom od pršute i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 440 g

Energetska vrednost porcije - 480 kcal

Belančevine - 47 g

Belančevine (%) - 42 %

Masti - 23 g

Masti (%) - 46 %

Zasićene masti - 12 g

Holesterol - 134 mg

Ugljeni hidrati - 14 g

Ugljeni hidrati (%) - 12 %

Natrijum - 1147 mg

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 220 g

Energetska vrednost porcije - 240 kcal

Belančevine - 23.5 g

Belančevine (%) - 21 %

Masti - 11.5 g

Masti (%) - 23 %

Zasićene masti - 6 g

Holesterol - 67 mg

Ugljeni hidrati - 7 g

Ugljeni hidrati (%) - 6 %

Natrijum - 573.5 mg

Vlakna - 1 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 600 g pilećeg belog mesa
    • 120 g pršute
    • 60 g pesto sosa
    • so,
    • biber
    • 200 ml pavlake za kuvanje
    • 2 kašike maslinovog ulja
    • 200 g crvenog luka
    • 250 g paradajza
    • 100 ml soka od paradajza
    • 150 g feta sira
    • 40 g rukole