Toggle Navigation

 

Pileći paketići sa sosom od pečene paprike

Od svih žitarica pirinač poseduje najveću energetsku vrednost. U odnosu na veličinu pirinač delimo na mali, srednji i veliki. Boja zrna može da bude bela ili smeđa. Kod nas, ali i u svetu najviše se koristi beli pirinač.

Plativoo
Priprema

Piletinu rastanjiti tučkom, posoliti, pobiberiti, staviti listiće pršute i trapista i napraviti paketić.

Paketiće peći na zagrejanom ulju, pažljivo da se ne bi raspali, sa svih strana.

Pečenu papriku usitniti, pomešati sa pavlakom za kuvanje i kiselom pavlakom, staviti u šerpu i kuvati dok se sos ne zgusne.

Servirati pileće paketiće na tanjir, dodati bareni pirinač i preliti sosom od pečene paprike.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 410 g

Energetska vrednost porcije - 530 kcal

Belančevine - 50 g

Belančevine (%) - 38 %

Masti - 19 g

Masti (%) - 33 %

Zasićene masti - 8 g

Holesterol - 122 mg

Ugljeni hidrati - 38 g

Ugljeni hidrati (%) - 29 %

Natrijum - 164 mg

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 205 g

Energetska vrednost porcije - 265 kcal

Belančevine - 25 g

Belančevine (%) - 19 %

Masti - 9.5 g

Masti (%) - 16.5 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 61 mg

Ugljeni hidrati - 19 g

Ugljeni hidrati (%) - 14.5 %

Natrijum - 82 mg

Vlakna - 1 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 600 g pilećeg belog mesa
    • 100 g pršute
    • 100 g trapista
    • 250 g pečene paprike
    • 100 ml pavlake za kuvanje
    • 50 g kisele pavlake
    • 400 g barenog pirinča
    • 2 kašičice ulja
    • so,
    • biber