Njoke staviti u šerpu sa zagrejanom vodom i kuvati dok ne isplivaju na površinu.
Piletinu posoliti i pobiberiti i kratko zapeći sa svih strana na zagrejanom ulju. Izvaditi piletinu iz tiganja, iseći na manje komade i staviti u tiganj da se zapeče.
Pavlaku za kuvanje sipati u šerpu, ostaviti da proključa, a zatim dodati pesto sos i parmezan.
Promešati i sjediniti sastojke, dodati proceđene njoke i kuvati 2 - 3 minuta.
Servirati njoke u sosu na tanjir, dodati piletinu i jelo poslužiti toplo.
Porcija za odraslu osobu - 370 g
Energetska vrednost porcije - 595 kcal
Belančevine - 47 g
Belančevine (%) - 32 %
Masti - 17 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 10 g
Holesterol - 116 mg
Ugljeni hidrati - 63 g
Ugljeni hidrati (%) - 43 %
Natrijum - 1093 mg
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 185 g
Energetska vrednost porcije - 297.5 kcal
Belančevine - 23.5 g
Belančevine (%) - 16 %
Masti - 8.5 g
Masti (%) - 12.5 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 58 mg
Ugljeni hidrati - 31.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 21.5 %
Natrijum - 546.5 mg
Vlakna - 2 g