Toggle Navigation

 

Piletina i njoke u sosu

Nutricionisti preporučuju upotrebu pilećeg mesa kao zdravijeg i manje masnog od goveđeg ili svinjskog mesa. Kao da naše bake to nisu znale...

Plativoo
Priprema

Njoke staviti u šerpu sa zagrejanom vodom i kuvati dok ne isplivaju na površinu.

Piletinu posoliti i pobiberiti i kratko zapeći sa svih strana na zagrejanom ulju. Izvaditi piletinu iz tiganja, iseći na manje komade i staviti u tiganj da se zapeče.

Pavlaku za kuvanje sipati u šerpu, ostaviti da proključa, a zatim dodati pesto sos i parmezan.

Promešati i sjediniti sastojke, dodati proceđene njoke i kuvati 2 - 3 minuta.

Servirati njoke u sosu na tanjir, dodati piletinu i jelo poslužiti toplo.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 370 g

Energetska vrednost porcije - 595 kcal

Belančevine - 47 g

Belančevine (%) - 32 %

Masti - 17 g

Masti (%) - 25 %

Zasićene masti - 10 g

Holesterol - 116 mg

Ugljeni hidrati - 63 g

Ugljeni hidrati (%) - 43 %

Natrijum - 1093 mg

Vlakna - 4 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 185 g

Energetska vrednost porcije - 297.5 kcal

Belančevine - 23.5 g

Belančevine (%) - 16 %

Masti - 8.5 g

Masti (%) - 12.5 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 58 mg

Ugljeni hidrati - 31.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 21.5 %

Natrijum - 546.5 mg

Vlakna - 2 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

20 min.

Sastojci

    • so,
    • biber
    • 600 g pilećeg belog mesa
    • 1 kašika maslinovog ulja
    • 500 g njoka
    • 50 g pesto sosa
    • 300 ml pavlake za kuvanje
    • 30 g parmezana
Ključne reči:
piletina njoke pesto parmezan