Toggle Navigation

 

Piletina u sosu od bosiljka

Bosiljak se koristi kao zamena za so, poboljšava zdravstvenu sliku organizma, i neizbežan je začin u mnogim kuhinjama sveta.

Plativoo
Priprema

Piletinu iseći, zaciniti dodatkom za jelo, posoliti, pobiberiti i ispeći na maslinovom ulju.

Krompir, koji je prethodno delimično obaren, iseći na kocke i pržiti u dubokom ulju.

Na puteru propržiti naseckani bosiljak, naliti pavlakom za kuvanje, začiniti po ukusu i kuvati sos par minuta dok se ne zgusne.

Servirati piletinu i krompir na tanjir i preliti sosom od bosiljka.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 370 g

Energetska vrednost porcije - 410 kcal

Belančevine - 36 g

Belančevine (%) - 36 %

Masti - 20 g

Masti (%) - 45 %

Zasićene masti - 8 g

Holesterol - 96 mg

Ugljeni hidrati - 19 g

Ugljeni hidrati (%) - 19 %

Natrijum - 653 mg

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 185 g

Energetska vrednost porcije - 205 kcal

Belančevine - 18 g

Belančevine (%) - 18 %

Masti - 10 g

Masti (%) - 22.5 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 48 mg

Ugljeni hidrati - 9.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 9.5 %

Natrijum - 326.5 mg

Vlakna - 1 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

35 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 600 g pilećeg belog mesa
    • 600 g krompira
    • 1 kašika maslinovog ulja
    • 15 g putera
    • bosiljak
    • dodatak jelima
    • so,
    • biber
    • ulje za prženje
    • 200 ml pavlake za kuvanje