Piletinu iseći, zaciniti dodatkom za jelo, posoliti, pobiberiti i ispeći na maslinovom ulju.
Krompir, koji je prethodno delimično obaren, iseći na kocke i pržiti u dubokom ulju.
Na puteru propržiti naseckani bosiljak, naliti pavlakom za kuvanje, začiniti po ukusu i kuvati sos par minuta dok se ne zgusne.
Servirati piletinu i krompir na tanjir i preliti sosom od bosiljka.
Porcija za odraslu osobu - 370 g
Energetska vrednost porcije - 410 kcal
Belančevine - 36 g
Belančevine (%) - 36 %
Masti - 20 g
Masti (%) - 45 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 96 mg
Ugljeni hidrati - 19 g
Ugljeni hidrati (%) - 19 %
Natrijum - 653 mg
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 185 g
Energetska vrednost porcije - 205 kcal
Belančevine - 18 g
Belančevine (%) - 18 %
Masti - 10 g
Masti (%) - 22.5 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 48 mg
Ugljeni hidrati - 9.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 9.5 %
Natrijum - 326.5 mg
Vlakna - 1 g