Toggle Navigation

 

Punjene tikvice u sosu od mirođije

Tikvice se u kulinarstvu najčešće pripremaju kao varivo, kao i u supama i čorbama, zatim punjene, pečene na roštilju, kuvane na pari, salatama...isto tako se veoma koriste u pripremi pita, kolača i kao kompot.

Plativoo
Priprema

Na ulju prodinstati crni luk, dodati meso i začine i nastaviti sa dinstanjem. Zatim skinuti sa grejnog tela, dodati jaje i pirinač i promešati. Tikvice oguliti, izdubiti kašičicom sredinu i odstraniti semenke. Napuniti ih pripremljenim nadevom, poređati u šerpu, preliti vodom, staviti seckanu mirođiju i kuvati. Pred kraj jelo zgusnuti sa brašnom razmućenim u malo vode. Servirati i posuti mlevenim biberom jelo.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

4

Vreme pripreme

45 min.

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 2 veće tikvice
    • 500 g mlevenog mesa
    • 1 jaje
    • 40 g pirinča
    • so,
    • biber
    • 2 kašike ulja
    • mirodjija
    • 1 glavica crnog luka