Toggle Navigation

 

Punjeni kare sa fetom i čerijem

Kao i ostale vrste mesa, svinjsko meso je riznica proteina, a sadrži i vitamine B kompleksa i gvožđe.

Plativoo
Priprema

Meso iseći i rastanjiti tučkom za meso, začiniti, staviti list pršute, feta sir, sitno iseckan beli luk i kolutove polovine pripremljenog čeri paradajza. Uviti u paketić i kratko zapeći na zagrejanom ulju sa obe strane oko 3 minuta.

Meso premestiti u tepsiju i zapeći u rerni na 200°C oko 15 minuta.

Preostali čeri paradajz iseći, posuti na fetu iseckanu na kockice i servirati kao salatu.

Bareni krompir iseći i posuti peršunom. Servirati punjeni kare uz bareni krompir i salatu od čeri paradajza.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 400 g

Energetska vrednost porcije - 600 kcal

Belančevine - 39 g

Belančevine (%) - 26 %

Masti - 41 g

Masti (%) - 61 %

Zasićene masti - 15 g

Holesterol - 133 mg

Ugljeni hidrati - 20 g

Ugljeni hidrati (%) - 13 %

Natrijum - 782 mg

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 200 g

Energetska vrednost porcije - 300 kcal

Belančevine - 19.5 g

Belančevine (%) - 13 %

Masti - 20.5 g

Masti (%) - 30.5 %

Zasićene masti - 7.5 g

Holesterol - 66.5 mg

Ugljeni hidrati - 10 g

Ugljeni hidrati (%) - 6.5 %

Natrijum - 391 mg

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 600 g svinjskog karea
    • 80 g feta sira
    • 350 g čeri paradajza
    • 100 g pršute
    • so,
    • biber
    • 1 čen belog luka
    • 2 kašike ulja
    • 1 kašika maslinovog ulja
    • 400 g barenog krompira
    • peršunov list