Toggle Navigation

 

Ražnjići na rukoli

Najbolje je da se koristi sveža rukola, ali može i da se čuva u frižideru dva do tri dana. Posle toga dovoljno je da se nakratko potopi u hladnu vodu.

Plativoo
Priprema

File i tikvice iseći na kocke.

Na žice za ražnjiće stavljati komade mesa, tikvica i čeri paradajz.

Začiniti ih i peći ražnjiće na zagrejanom maslinovom ulju.

Rukolu preliti sokom od limuna i maslinovim uljem, staviti na tanjir, posuti listićima parmezana i preko nje servirati ražnjiće.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 250 g

Energetska vrednost porcije - 280 kcal

Belančevine - 29 g

Belančevine (%) - 42 %

Masti - 16 g

Masti (%) - 52 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 86 mg

Ugljeni hidrati - 4 g

Ugljeni hidrati (%) - 6 %

Natrijum - 310 mg

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 125 g

Energetska vrednost porcije - 140 kcal

Belančevine - 14.5 g

Belančevine (%) - 21 %

Masti - 8 g

Masti (%) - 26 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 43 mg

Ugljeni hidrati - 2 g

Ugljeni hidrati (%) - 3 %

Natrijum - 155 mg

Vlakna - 1 g

Broj osoba

16

Vreme pripreme

35 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 500 g svinjskog filea
    • 150 g manja tikvica
    • 150 g čeri paradajza
    • 2 kašike maslinovog ulja
    • so,
    • biber
    • rukola
    • sok od limuna
    • 1 kašika maslinovog ulja
    • parmezana u komadu