Toggle Navigation

 

Ražnjići od svinjskog vrata - šumska tajna

Pirinač sadrži petnaest vrsta vitamina i minerala, među kojima su B vitamini, kalijum, magnezijum, selen i gvožđe.

Plativoo
Priprema

Svinjski vrat iseći na kockice i nanizati na žicu za ražnjić. Peći na zagrejanom ulju po par minuta sa svake strane (paziti da se ne prepeku).

Iseckati šampinjone i bukovače i peći ih na rastopljenom puteru par minuta. Dodati senf, preliti pavlakom za kuvanje, posoliti, pobiberiti i kuvati dok se ne zgusne.

Ražnjiće skinuti sa žice i servirati na tanjir uz prilog od barenog pirinča i sos od pečuraka.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 360 g

Energetska vrednost porcije - 510 kcal

Belančevine - 33 g

Belančevine (%) - 25 %

Masti - 28 g

Masti (%) - 47 %

Zasićene masti - 13 g

Holesterol - 89 mg

Ugljeni hidrati - 36 g

Ugljeni hidrati (%) - 28 %

Natrijum - 831 mg

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 180 g

Energetska vrednost porcije - 255 kcal

Belančevine - 16.5 g

Belančevine (%) - 12.5 %

Masti - 14 g

Masti (%) - 23.5 %

Zasićene masti - 6.5 g

Holesterol - 44.5 mg

Ugljeni hidrati - 18 g

Ugljeni hidrati (%) - 14 %

Natrijum - 415.5 mg

Vlakna - 1 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 600 g svinjskog vrata
    • so,
    • biber
    • 2 kašike ulja
    • 15 g putera
    • 100 g šampinjona
    • 100 g bukovača
    • 1 kašičica senfa
    • 200 ml pavlake za kuvanje
    • 400 g barenog pirinča