Crni luk iseći na kolutove, a belo meso na kocke, te propržiti na zagrejanom ulju. Papriku iseckanu na kolutove dodati mesu, pržiti još 10 minuta, pa dodati paradajz isečen na kockice. Na kraju dodati pečurke, sitno sečen beli luk, so, biber i peršun. Sataraš poslužiti sa barenim krompirom i integralnim hlebom.
Naziv sataraš verovatno potiče od arapskog naziva za mesarsku sekiru, satura (satara), kojom su se služili prilikom pripreme sastojaka za ovo jelo. U ovom slučaju, to bi značilo iseckati od svega po malo.
Porcija za odraslu osobu - 660 g
Energetska vrednost porcije - 580 kcal
Natrijum - 1000 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 60 mg
Belančevine - 41 g
Belančevine (%) - 28 %
Ugljeni hidrati - 77 g
Ugljeni hidrati (%) - 52 %
Vlakna - 15 g
Porcija za odraslu osobu - 330 g
Energetska vrednost porcije - 290 kcal
Natrijum - 500 mg
Masti - 6.5 g
Masti (%) - 10 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 30 mg
Belančevine - 20.5 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 38.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 26 %
Vlakna - 7.5 g