Toggle Navigation

 

Špagete sa škampima i grilovanim tikvicama

Dobro ide uz šum morskih talasa...

Plativoo
Priprema

Tikvice iseći na manje komade i zajedno sa čeri paradajzom kratko izgrilovati na zagrejanom maslinovom ulju.

Servirati špagete na tanjir, dodati kuvane škampe (sa ljuskom) i grilovano povrće i poslužiti toplo.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 220 g

Energetska vrednost porcije - 230 kcal

Belančevine - 15 g

Belančevine (%) - 25 %

Masti - 8 g

Masti (%) - 33 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 76 mg

Ugljeni hidrati - 24 g

Ugljeni hidrati (%) - 42 %

Natrijum - 86 mg

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 110 g

Energetska vrednost porcije - 115 kcal

Belančevine - 7.5 g

Belančevine (%) - 12.5 %

Masti - 4 g

Masti (%) - 16.5 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 38 mg

Ugljeni hidrati - 12 g

Ugljeni hidrati (%) - 21 %

Natrijum - 43 mg

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 300 g kuvanih špageta
    • 200 g tikvica
    • 200 g čeri paradajza
    • 2 kašike maslinovog ulja
    • 200 g škampa
Ključne reči:
tikvice škampi čeri paradajz