Toggle Navigation

 

Svinjsko meso na povrću sa krompirom i feta sirom

Feta je tipični i čuveni beli, punomasni sir koji se proizvodi u Grčkoj, od ovčijeg mleka (ili kozjeg), a izvozi u više zemalja sveta. Feta sir je bele boje, izvanrednog ukusa i mirisa.

Priprema

Meso iseći, rastanjiti tučkom za meso i ispeći na delu ulja.

Na drugoj polovini ulja propržiti isckani crni luk, papriku i paradajz. Začiniti i posuti parmezanom.

Bareni krompir iseći na ploške i kratko propržiti u vrelom i dubokom ulju.

Servirati povrće i meso, dodati krompir i preko njega staviti kocke feta sira.

Jelo posuti bosiljkom i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 440 g

Energetska vrednost porcije - 590 kcal

Belančevine - 38 g

Belančevine (%) - 25 %

Masti - 42 g

Masti (%) - 61 %

Zasićene masti - 16 g

Holesterol - 120 mg

Ugljeni hidrati - 22 g

Ugljeni hidrati (%) - 14 %

Natrijum - 1254 mg

Vlakna - 5 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 220 g

Energetska vrednost porcije - 295 kcal

Belančevine - 19 g

Belančevine (%) - 12.5 %

Masti - 21 g

Masti (%) - 30.5 %

Zasićene masti - 8 g

Holesterol - 60 mg

Ugljeni hidrati - 11 g

Ugljeni hidrati (%) - 7 %

Natrijum - 627 mg

Vlakna - 2.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 500 g svinjskog karea
    • 3 kašike ulja
    • 200 g crnog luka
    • 300 g paprike
    • 250 g paradajza
    • 40 g parmezana
    • 200 g barenog krompira
    • 200 g feta sira
    • bosiljak
    • so,
    • biber
    • ulje za prženje