Teletinu posoliti, pobiberiti i ispeći na suncokretovom ulju. Dodati bujon i kuvati dok tečnost ne ispari.
Tunjevinu ocediti od ulja, staviti u blender, dodati kapar, beli luk i deo pavlake za kuvanje, usitniti i napraviti sos. Sipati sos u šerpu, preliti maslinovim uljem, zagrejati, preliti preostalom pavlakom za kuvanje i kuvati dok se ne zgusne.
Bareni krompir iseći na kolutove, kratko ga sotirati na rastopljenom puteru i posuti seckanim peršunom.
Servirati krompir i teletinu na tanjir, preliti sosom od tunjevine i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 480 g
Energetska vrednost porcije - 700 kcal
Belančevine - 40 g
Belančevine (%) - 23 %
Masti - 45 g
Masti (%) - 59 %
Zasićene masti - 17 g
Holesterol - 130 mg
Ugljeni hidrati - 32 g
Ugljeni hidrati (%) - 18 %
Natrijum - 952 mg
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 240 g
Energetska vrednost porcije - 350 kcal
Belančevine - 20 g
Belančevine (%) - 11.5 %
Masti - 22.5 g
Masti (%) - 29.5 %
Zasićene masti - 8.5 g
Holesterol - 65 mg
Ugljeni hidrati - 16 g
Ugljeni hidrati (%) - 9 %
Natrijum - 476 mg
Vlakna - 1 g