Toggle Navigation

 

Teletina u sosu od tunjevine

Meko i sočno, stvoreno za uživanje!

Plativoo
Priprema

Teletinu posoliti, pobiberiti i ispeći na suncokretovom ulju. Dodati bujon i kuvati dok tečnost ne ispari.

Tunjevinu ocediti od ulja, staviti u blender, dodati kapar, beli luk i deo pavlake za kuvanje, usitniti i napraviti sos. Sipati sos u šerpu, preliti maslinovim uljem, zagrejati, preliti preostalom pavlakom za kuvanje i kuvati dok se ne zgusne.

Bareni krompir iseći na kolutove, kratko ga sotirati na rastopljenom puteru i posuti seckanim peršunom.

Servirati krompir i teletinu na tanjir, preliti sosom od tunjevine i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 480 g

Energetska vrednost porcije - 700 kcal

Belančevine - 40 g

Belančevine (%) - 23 %

Masti - 45 g

Masti (%) - 59 %

Zasićene masti - 17 g

Holesterol - 130 mg

Ugljeni hidrati - 32 g

Ugljeni hidrati (%) - 18 %

Natrijum - 952 mg

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 240 g

Energetska vrednost porcije - 350 kcal

Belančevine - 20 g

Belančevine (%) - 11.5 %

Masti - 22.5 g

Masti (%) - 29.5 %

Zasićene masti - 8.5 g

Holesterol - 65 mg

Ugljeni hidrati - 16 g

Ugljeni hidrati (%) - 9 %

Natrijum - 476 mg

Vlakna - 1 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 600 g teletine
    • 150 g konzervirane tunjevine
    • 1 čen belog luka
    • 30 g kapara
    • 1 kašika maslinovog ulja
    • 1 kašika suncokretovog ulja
    • 200 ml pavlake za kuvanje
    • 250 ml bujona
    • 20 g putera
    • 600 g barenog krompira
    • so,
    • biber
    • peršunov list