Narendati jaja u činiju, dodati preostale sastojke i umesiti smesu. Ukoliko je potrebno dodati još prezli kako bi smesa bila dovoljno čvrsta za oblikovanje kuglica.
Odvajati po malo mase, oblikovati u loptice i svaku uvaljati u brašno, umućeno jaje i mešavinu prezli i susama.
Pržiti ćuftice u vrelom ulju dok ne porumene, a zatim ih ređati na papirni ubrus da upiju višak masnoce.
Servirati ćuftice na tanjir i poslužiti uz kečap ili majonez.
Porcija za odraslu osobu - 35 g
Energetska vrednost porcije - 80 kcal
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 31 %
Masti - 2 g
Masti (%) - 24 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 36 mg
Ugljeni hidrati - 9 g
Ugljeni hidrati (%) - 45 %
Natrijum - 134 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 17.5 g
Energetska vrednost porcije - 40 kcal
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 15.5 %
Masti - 1 g
Masti (%) - 12 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 18 mg
Ugljeni hidrati - 4.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 22.5 %
Natrijum - 67 mg
Vlakna - 0.5 g