Toggle Navigation

 

Tuna ćuftice

Mala zanimljivost - prva konzervisana tunjevina proizvedena je u Australiji 1903. godine.

Plativoo
Priprema

Narendati jaja u činiju, dodati preostale sastojke i umesiti smesu. Ukoliko je potrebno dodati još prezli kako bi smesa bila dovoljno čvrsta za oblikovanje kuglica.

Odvajati po malo mase, oblikovati u loptice i svaku uvaljati u brašno, umućeno jaje i mešavinu prezli i susama.

Pržiti ćuftice u vrelom ulju dok ne porumene, a zatim ih ređˆati na papirni ubrus da upiju višak masnoce.

Servirati ćuftice na tanjir i poslužiti uz kečap ili majonez.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 35 g

Energetska vrednost porcije - 80 kcal

Belančevine - 6 g

Belančevine (%) - 31 %

Masti - 2 g

Masti (%) - 24 %

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 36 mg

Ugljeni hidrati - 9 g

Ugljeni hidrati (%) - 45 %

Natrijum - 134 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 17.5 g

Energetska vrednost porcije - 40 kcal

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 15.5 %

Masti - 1 g

Masti (%) - 12 %

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 18 mg

Ugljeni hidrati - 4.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 22.5 %

Natrijum - 67 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

20

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

  • Ostali sastojci:
    • 300 g tunjevine
    • 2 kašike prezle
    • 2 kuvano jaje
    • 2 čena belog luka
    • so,
    • biber
    • origano
    • peršunov list
  • Za paniranje:
    • 1 jaje
    • 100 g brašna
    • prezle
    • susam
    • ulje za prženje
Ključne reči:
tunjevina jaja prezle