Toggle Navigation

 

Fini rolat od sira

Vredi se potruditi, stvarno je fin.

Plativoo
Priprema

U činiji umutiti margarin i žumanca. Dodati rendani trapist, brašno, začine i umućen sneg od belanaca. Lagano promešati, razliti u tepsiju obloženu papirom za pečenje i ispeći u rerni zagrejanoj na 180°C, oko 25 minuta. 

Pečenu koru uviti u vlažnu pamučnu krpu i ostaviti da se ohladi.

U činiji penasto umutiti margarin, dodati izmrvljenu gorgonzolu, sitan sir, mileram i rendani trapist. Sastojke promešati i pripremiti nadev.

Razviti koru, premazati nadevom od sira i ponovo uviti u rolat.

Rolat ostaviti na hladnom mestu da se stegne.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 60 g

Energetska vrednost porcije - 170 kcal

Belančevine - 14 g

Belančevine (%) - 16 %

Masti - 24 g

Masti (%) - 64 %

Zasićene masti - 10 g

Holesterol - 148 mg

Ugljeni hidrati - 16 g

Ugljeni hidrati (%) - 20 %

Natrijum - 448 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 30 g

Energetska vrednost porcije - 85 kcal

Belančevine - 7 g

Belančevine (%) - 8 %

Masti - 12 g

Masti (%) - 32 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 74 mg

Ugljeni hidrati - 8 g

Ugljeni hidrati (%) - 10 %

Natrijum - 224 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

20

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

  • Kora:
    • 6 jaja
    • 100 g margarina
    • 100 g rendanog trapista
    • 170 g brašna
    • so,
    • 1 kašičica mlevene crvene paprike
    • muskatni oraščić
    • praška za pecivo
  • Nadev:
    • 100 g milerama
    • 100 g rendanog trapista
    • 100 g gorgonzole
    • 200 g sitnog sira
    • 80 g margarina