Toggle Navigation

 

Hleb sa jogurtom

Jogurt nije samo fantastična, hranljiva i namirnica dostupna tokom cele godine, već i namirnica za koju naučnici tvrde da može da produži život i ojača vaš imuni sistem. Studije pokazuju da učestalo konzumiranje jogurta, naročito kod starih i osoba sa oslabljenim imunim odgovorom, posebno ispoljava povoljan uticaj na zdravlje.

Priprema

U pekač stavljati redom sastojke: voda, jogurt, ulje, so, šećer, mleko u prahu, susam, brašno i kvasac.

Namestiti pekač na vreme potrebno da se hleb ispece.

Gotov hleb ostaviti u pekaču da se ohladi, a zatim ga izvaditi i servirati tokom dana uz bilo koji obrok.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 100 g

Energetska vrednost porcije - 260 kcal

Natrijum - 100 mg

Masti - 4 g

Masti (%) - 15 %

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 1 mg

Belančevine - 8 g

Belančevine (%) - 12 %

Ugljeni hidrati - 56 g

Ugljeni hidrati (%) - 73 %

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 50 g

Energetska vrednost porcije - 130 kcal

Natrijum - 50 mg

Masti - 2 g

Masti (%) - 7.5 %

Zasićene masti - 0 g

Holesterol - 0.5 mg

Belančevine - 4 g

Belančevine (%) - 6 %

Ugljeni hidrati - 28 g

Ugljeni hidrati (%) - 36.5 %

Vlakna - 1.5 g

Vreme pripreme

100 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 125 ml vode
    • 125 ml jogurta
    • 15 ml ulja
    • 1 kašičica soli
    • 1 kašika šećera
    • 1 kašika mleka u prahu
    • 20 g susama
    • 400 g pšeničnog brašna
    • 1 kesica suvog kvasca