Toggle Navigation

 

Integralne pogačice

Bogatstvo cinkom ucinilo je seme bundeve prirodnim zaštitnikom od osteoporoze.

Plativoo
Priprema

U činiji sjediniti brašna, ulje, vino, začine i semenke.

Umesiti testo. Ukoliko je potrebno doliti malo vode da bi testo bilo meko.

Ostaviti ga da odstoji pola sata, a zatim ga razviti na list debljine 1 cm i modlicom vaditi pogačice.

Ređati ih u pleh, premazati umućenim belancetom i posuti susamom.

Ispeći u zagrejanoj rerni na 200*C, oko 30 minuta.

Tople pogačice servirati na tanjir i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 30 g

Energetska vrednost porcije - 110 kcal

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 9 %

Masti - 7 g

Masti (%) - 54 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 9 g

Ugljeni hidrati (%) - 37 %

Natrijum - 49 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 15 g

Energetska vrednost porcije - 55 kcal

Belančevine - 1.5 g

Belančevine (%) - 4.5 %

Masti - 3.5 g

Masti (%) - 27 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 4.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 18.5 %

Natrijum - 24.5 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

40

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 300 g integralnog brašna
    • 100 g pšeničnog brašna
    • 200 ml ulja
    • 200 ml belog vina
    • so,
    • beli biber
    • prašak za pecivo
    • 100 g semenki suncokreta
    • 100 g semenki bundeve
    • 1 belance
    • 50 g susama za posipanje