Toggle Navigation

 

Integralno pecivo sa vinom (posno)

Kada koristite integralno brašno, količina potrebne vode za testo može da varira. U zavisnosti od toga, koliko je fino mleveno integralno brašno, ono može da upije manje ili više vode. Stoga u receptu navedene količine tečnosti smatrajte preporučenim, ne tačnim merama.

Priprema

Sve vrste semenki kratko prepeći u suvom tiganju i ohladiti.

U činiji izmešati integralno i pšenično brašno, prašak za pecivo i so, a zatim dodati belo vino i ulje.

U početku sve sastojke promešati varjačom, dodati sve semenke, a zatim umesiti glatko i vazdušasto testo.

Testo rastanjiti oklagijom i modlicom vaditi željene oblike od testa.

Pecivo poređ‰ati u pleh obložen papirom za pečenje i peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 25 minuta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 25 g

Energetska vrednost porcije - 105 kcal

Natrijum - 47 mg

Masti - 6 g

Masti (%) - 50 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 0 mg

Belančevine - 2 g

Belančevine (%) - 7 %

Ugljeni hidrati - 10 g

Ugljeni hidrati (%) - 43 %

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 12.5 g

Energetska vrednost porcije - 52.5 kcal

Natrijum - 23.5 mg

Masti - 3 g

Masti (%) - 25 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 0 mg

Belančevine - 1 g

Belančevine (%) - 3.5 %

Ugljeni hidrati - 5 g

Ugljeni hidrati (%) - 21.5 %

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

40

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 250 g integralnog brašna
    • 250 g pšeničnog brašna
    • 300 ml belog vina
    • 100 ml ulja
    • 1 kašicica soli
    • 25 g semenki susama
    • 25 g semenki bundeve
    • 25 g semenki lana
    • 25 g semenki suncokreta
    • 1 kesica praška za pecivo