Toggle Navigation

 

Jogurt kiflice

Jogurt je odličan izvor vitamina B kompleksa - B2, B5, B12, a sadrži i cink i kalijum.

Plativoo
Priprema

Zagrejati 200 ml jogurta, dodati suvi kvasac, šećer i promešati.

U dublju činiju staviti brašno, preostali jogurt, margarin i pripremljen kvasac. Umesiti glatko testo, podeliti na 8 jufki i ostaviti na toplom mestu da se udvostruči.

Razvući jufke oklagijom, iseći na trouglove, premazati senfom i kečapom, dodati parizer i uviti kiflice.

Peći u rerni zagrejanoj na 180°C dok ne porumene.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 80 g

Energetska vrednost porcije - 220 kcal

Belančevine - 6 g

Belančevine (%) - 11 %

Masti - 8 g

Masti (%) - 33 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 8 mg

Ugljeni hidrati - 30 g

Ugljeni hidrati (%) - 56 %

Natrijum - 274 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 40 g

Energetska vrednost porcije - 110 kcal

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 5.5 %

Masti - 4 g

Masti (%) - 16.5 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 4 mg

Ugljeni hidrati - 15 g

Ugljeni hidrati (%) - 28 %

Natrijum - 137 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

30

Vreme pripreme

65 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

  • Testo:
    • 1 kg pšeničnog brašna
    • 1 kesica suvog kvasca
    • 600 ml jogurta
    • 250 g margarina
    • 1 kašičica soli
    • 1 kašika šećera
  • Nadev:
    • 300 g parizera
    • 200 ml kečapa
    • 1 kašičica senfa