Zagrejati 200 ml jogurta, dodati suvi kvasac, šećer i promešati.
U dublju činiju staviti brašno, preostali jogurt, margarin i pripremljen kvasac. Umesiti glatko testo, podeliti na 8 jufki i ostaviti na toplom mestu da se udvostruči.
Razvući jufke oklagijom, iseći na trouglove, premazati senfom i kečapom, dodati parizer i uviti kiflice.
Peći u rerni zagrejanoj na 180°C dok ne porumene.
Porcija za odraslu osobu - 80 g
Energetska vrednost porcije - 220 kcal
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 11 %
Masti - 8 g
Masti (%) - 33 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 8 mg
Ugljeni hidrati - 30 g
Ugljeni hidrati (%) - 56 %
Natrijum - 274 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 40 g
Energetska vrednost porcije - 110 kcal
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 5.5 %
Masti - 4 g
Masti (%) - 16.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 4 mg
Ugljeni hidrati - 15 g
Ugljeni hidrati (%) - 28 %
Natrijum - 137 mg
Vlakna - 0.5 g