Toggle Navigation

 

Kraljevska pita

Zaista kraljevsko uživanje!

Plativoo
Priprema

Penasto umutiti belanca, dodati žumanca i umutiti.

Dodati sir, brašno, prašak za pecivo, jogurt i ulje i sastojke promešati žicom za mućenje. Na kraju u smesu dodati sitno iseckane sledeće sastojke: slaninu, dimljeni vrat, pečenicu, pečenu papriku i krastavce.

Dobro promešati i razliti u premazanu tepsiju.

Pitu peći na 200°C oko 30 minuta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 60 g

Energetska vrednost porcije - 137 kcal

Belančevine - 5 g

Belančevine (%) - 16 %

Masti - 8 g

Masti (%) - 50 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 37 mg

Ugljeni hidrati - 12 g

Ugljeni hidrati (%) - 34 %

Natrijum - 220 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 30 g

Energetska vrednost porcije - 68.5 kcal

Belančevine - 2.5 g

Belančevine (%) - 8 %

Masti - 4 g

Masti (%) - 25 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 18.5 mg

Ugljeni hidrati - 6 g

Ugljeni hidrati (%) - 17 %

Natrijum - 110 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

40

Vreme pripreme

45 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 6 jaja
    • 350 g sitnog sira
    • 500 g brašna
    • 1 kesica praška za pecivo
    • 400 ml jogurta
    • 200 ml ulja
    • 100 g suve slanine
    • 100 g dimljenog vrata
    • 100 g pečenice
    • 250 g pečene paprike
    • 100 g kiselih krastavaca