Toggle Navigation

 

Ljute perece

Možda i može bez piva...

Priprema

U činiji umutiti brašno, margarin i sitan sir, dodati so, biber i tucanu ljutu papriku, napraviti meko testo i ostaviti da odstoji u frižideru oko sat vremena.

Razvući testo, modlicom vaditi perece, ređati u podmazan pleh i premazati belancetom.

Perece peći u rerni zagrejanoj na 180°C dok ne porumene.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 30 g

Energetska vrednost porcije - 92 kcal

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 13 %

Masti - 4 g

Masti (%) - 43 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 6 mg

Ugljeni hidrati - 10 g

Ugljeni hidrati (%) - 44 %

Natrijum - 96 mg

Vlakna - 0 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 15 g

Energetska vrednost porcije - 46 kcal

Belančevine - 1.5 g

Belančevine (%) - 6.5 %

Masti - 2 g

Masti (%) - 21.5 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 3 mg

Ugljeni hidrati - 5 g

Ugljeni hidrati (%) - 22 %

Natrijum - 48 mg

Vlakna - 0 g

Broj osoba

40

Vreme pripreme

65 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 500 g pšeničnog brašna
    • 200 g margarina
    • 500 g sitnog sira
    • so,
    • biber
    • tucana ljuta paprika
    • 1 za premazivanje jaje